26 Mayıs 2019 Pazar

Majesteleri

her yere kara dutlar dökülüyor artık thisbe

hava güzel olduğunda
fistanın şehvete dönüşüyor

pyramus 'un neşesine
ve
karanlıkta dut lekesine

benzer bir müzakere

karanlıkta çıplak uyuyan şarkımın

başlangıcı 

bana prima donna 
operasında
sadece yalan söylediğimde böyle güldüğümü söylüyor ve ısrarcı

ama ben yalan söylemem thisbe

atmışız oltaları 
esmemiş rüzgar
çalmamış hiç çan
girmişiz çadıra
aklımızda bir kova dolusu
kurgu var

müstakbele dair

↩↳↳↳↩

4 yorum:

  1. Merhaba çocuklar! Ben Fanny Marius'un biricik Fannyciği. Sizler onu Gurablista olarak tanıyorsunuz. Benim için o hep Marius olarak kalacak. Onunla ilgili sizinle paylaşmak istediğim birkaç şey var; şarkılarını ne kadar zevkli seçtiğini görüyorsunuz. Bu şarkılar onun dilidir. Marius koşarken onlar da onun peşinden koşarlar. Yazılarına gelince sık sık sembolik ifadeler kullanır. Aman dikkatli olun! Onu herkes anlayamaz dikkatlice okunduğunda, yazdığı şeylerin altında sağlam bir düşünce ve felsefe olduğu anlaşılır. Kasabasında keyifle balık tutarken, sezdirmeden sizi gözlemler ve eksiklerinizi cesurca ve kırmadan söyleyiverir. Çok zevkli biridir efendim. Ben onu çok seviyorum eminim siz de çok seviyorsunuz. Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba fanny, burada seni ağırlamak güzel. güzel müzik ruhundan kaynaklı bu şarkılara övgün ve dediğin gibi her biri yazıyka ilintili. yazılarım için. söylediklerin çok kutsal, teşekkür ederim. beni anlarsın sen fanny. seni seviyorum ve burada seni görmek güzel. evren sonsuzdur evreni anlamak da.

      Sil
  2. Pyramus ve Thisbe birlikte, belki de karadut yiyorlar, belki yediler de üstlerini başlarını karadut lekesi yaptılar. Ah ne keyif ne keyif:)

    YanıtlaSil