11 Haziran 2016 Cumartesi

Yazgının Dantelli Çalgısı

kıyasa nüktedir
ne yazık ki
yazgının dantelli çalgısı
 ..
zamanın tanrısal dogmatikliğine sığınarak
 şeritleri takip eden fiyakası da sanırım yorgundur bugün 
.
şehirlere direttiği 
pencerelerden bir perde kaçar 
 esse kaybolurlar
ama dışarısı sabah
muammanın dirençli öpüşmeleri arasında  
sıkıştığını zannederek 
parçaladığı cenneti arar
.
gözkapağında bir balık
deyimler yerinde mi ?
.
bence tam bir muamma 
.
dinleyin
.
izleyin
.
.


2 yorum:

  1. Size yorum yazmak da zor.Sabah saatleri.Aklım ve dikkatim mesaiye tam başlamadı, yanlış yakışmaz bu sayfaya :)İnşallah bunu da düzeltmek zorunda kalmam :)
    Gerçekten muamma, derin mana.Siz buraların şairi değilsiniz Adem bey. Millet işin kolayına kaçmış.cennetini parçaladığını falan nerdee düşünsün, anlasın.Ben de çok anladım sanki,göz kapağında bir balık varsa zaten, hafızası da balığınkine dönmüştür gibi düşündüm diğerlerini tam çözemedim.Kelimeler yerinde mi ?sorunuza muhakkak ki öyledir diyorum gözüm kapalı.Videodan medet umdum, tıpkı sizin belki biraz gelişmemiz için şiirinizi yayınladığınız ve bir parça umutlu olduğunuz gibi.Ama sanmam. Sonra videodan yardım alırım dedim. Ben ingilizce okumadım. Fransızca da bir yerde sükut etti.Yani o videoda şiirin şifresi vardı bence.Anlayamıyorsak kusur bizdedir.Kutluyorum her zamanki gibi gizemli şiirler yazan sizi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. : )) çok güzel ifade etmişsiniz teşekkür ederim . benim savaşım kolaya kaçanlarla , onlar sığlıkta besledikleri ruhlarıyla mekanik yaşamlarını arzuluyor ve yaşıyorlar . balık burada bir motif . ulaşmaya çabaladığım güzel bir duygunun sembolü . ama ne yazık ki grotesk bir yapıda . klip için evet görsel olarak izlendiğinde farklı boyutlarda yaşamların parçalanması var . farkındalık ve biraz bilinç . tek olması gereken bu . solucanlaşmış beyinler evcilleştirilmeyi hakediyor. bence siz de fazlasıyla bunu yapıyorsunuz . yazdığınız yazılarda gördüğüm kadarıyla . şiirin anlaşılmaması üzerine ise buraya 7 yıldır yazıyorum ve burada edebi bir kaygı yok . bir kurgum var ve bu kurgu ütopik defterinde gerçek hayatı yazıyor . ütopya ve gerçek hayatı birleştiriyorum . değerli yorumunuz için çok ediyorum tekrar .

      Sil